O nama

HeidelbergCement je jedan od najvećih proizvođača građevinskih materijala na svijetu. Akvizicijom italijanskog proizvođača Italcementija HeidelbergCement je postao broj 1 u proizvodnji agregata, broj 2 u proizvodnji cementa i broj 3 u proizvodnji transportnih betona. Obje kompanije se dopunjavaju savršeno; s jedne strane zbog veoma sličnih proizvodnih područja i organizacijske strukture, a s druge strane zbog različitih geografskih pozicija bez većih preklapanja. Danas u značajno proširenj HeidelbergCement Grupi oko 62.000 zaposlenih radi na 3.000 proizvodnih lokacija u oko 60 zemalja na pet kontinenata. 

Naša osnovna poslovna djelatnost je proizvodnja i distribucija cementa i agregata, dva osnovna sirovinska materijala za proizvodnju betona. Svoju ponudu udopunjujemo povezanim djelatnostima kao što je proizvodnja transportnog betona, betonskih proizvoda i betonskih elelmenata, dok u nekim zemljama proizvodimo i asfalt i druge građevinske proizvode. Pored toga, HeidelbergCement nudi usluge kao što su pomorska trgovina cementom i ugljem u cijelom svijetu.

Proizvodnja cementa je po svojoj prirodi veliki potrošač sirovina i energije. Iz tog razloga svoj dugoročni uspjeh gradimo na praksama održivog poslovanja, što uključuje osiguravanje pristupa rezervama sirovine, efektivne i inovativne proizvodne procese, razvoj novih proizvoda i upotreba alternativnih sirovina i i goriva. HeidelbergCement je također aktivan u promociji biodiverziteta na svojim lokacijama za dobivanje sirovina.

HeidelbergCement u Hrvatskoj

Već dugi niz godina hrvatsko tržište opskrbljujemo visokokvalitetnim cementom proizvedenim u našim tvornicama u Bosni i Hercegovini (Tvornica cementa Kakanj d.d.) i Mađarskoj (Duna-Drava Cement Kft.). Naš ekskluzivni uvoznik je tvrtka Dunav-Drava cement d.o.o. Zagreb.

Hrvatsko tržište također opskrbljujemo visokokvalitenim tipovima betona koje još od 1998. godine proizvodi i distribuira renomirana kompanija TBG Beton.

Sjedište Hrvatska

Tel: 
+385 (0)1 6607 360
Fax: 
+385 (0)1 6608 540
TBG Beton d.o.o. Zagreb
Ivana Lučića 2A/10
10000 Zagreb
Hrvatska

Lokacije

Kliknite na oznaku za dodatne infomacije